Ekonomi

İşte 2023’ün En İyi Meslekleri: Hangi Meslekler Tercih Ediliyor?

İşe alım talebi, mesleki büyüme, ortalama maaş, istihdam oranları, gelecek beklentileri, gerilim düzeyi ve iş-yaşam istikrarı gibi konularda yapılan araştırmada 2023 yılında hangi mesleklerin ön plana çıkacağı belirlendi.

Bloomberg’in araştırmasına göre yazılımcılar bu yıl en popüler meslekler arasında yer alacak.

Yazılım mühendislerinin ortalama 26.000 TL kazandığı görülürken, Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği, bilişim programları bölümlerinden mezun olan uzmanların yazılım hazırlama, kod yazma veya sonrasında destek sağlama gibi birçok görevi yerine getirdiği görülüyor.

Pratisyen hemşireler 2023’te talep görecek.

Hemşireler hastalarla ilgili tüm süreçlerde yer alan değerli sağlık çalışanları iken Türkiye’de ortalama 12 bin TL’ye çalıştıkları görülüyor.

Tıp ve sağlık hizmetleri müdürü de öne çıkıyor.

Tıp, Eczacılık ve Biyoloji, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri gibi bölümlerden mezun olan profesyoneller, çalıştıkları sağlık kurumlarında kuralları belirlemekte ve standartları sağlamakta, satış öncesi ve sonrası ek bölümleri de denetlemektedir. Ortalama 57 bin maaş aldıkları görülüyor.

Yardımcı doktorlar da bu yıl yine yükselişte.

Şu anda uzmanlık eğitimi almamış veya alma sürecinde olan doktorların tüm hasta süreçlerine dahil olduğu bilinirken ayda ortalama 30 bin TL faydalandığımız görülüyor.

Bilgi güvenliği analisti siber güvenlik ortamında da öne çıkacaktır.

Siber altyapıya ilişkin erişim, kontrol ve kaynaklarla şirket sistemini koruyan uzmanlar, sorunların çözümüne yardımcı olacak önlemleri de alıyor. Bir yazılım mühendisi ayda ortalama 26-27 bin TL kazanıyor.

Fizyoterapistler de, özellikle yaşlanan nüfus arasında öne çıkacak.

Yaşlanmaya bağlı hastalık, yaralanma, incinme veya fiziksel problemlerin tedavi sürecini yürüten uzmanların üniversitelerde bu alanda 4 yıllık lisans eğitimi almaları gerekmektedir. Aylık ortalama kazancın 50 bin TL’yi geçtiği görülüyor.

Finans yöneticileri de terk edilemez.

Bütçe, rapor, mali tablo, maaş, vergi, prim ödeme, muhasebe kayıtlarının tutulması ve denetimi gibi gelir-gider istikrarını sağlama görevlerini yerine getiren uzmanlar, branşlara göre ortalama 35 bin TL kar elde ediyor. ve şirket.

Listede teknolojinin her alanı var: Bilgi işlem yöneticisi

Şirketin donanım ve yazılım gereksinimlerinin tüm süreçlerinde yer alan uzmanlar, ayda ortalama 30 bin TL kâr elde ediyor.

Tüm ilgi teknolojiye kaydı: Web geliştiricisi

Kısacası web sayfalarının mimarı olan uzmanlar ayda ortalama 17 bin maaş alıyor.

Son olarak sağlık bölümü var: Diş Hekimi.

Diş hekimi olarak 5 yıllık Diş Hekimliği bölümünden mezun olurken aylık ortalama 30 bin TL kazanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu