Haber

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı Başkanı: Tüm seslere kulak vermeliyiz

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP28) 28. Taraflar Konferansı Lideri Sultan Al Jaber, Küresel Güney’de yaşayan topluluklar başta olmak üzere “tüm seslerin” duyulması gerektiğini söyledi. İklim değişikliği ile ilgili çabalar sorunu.

Bonn İklim Değişikliği Konferansı, BM’nin alt komitelerinden olan Uygulama Alt Komitesi (SBI) ve Bilimsel ve Teknolojik Uygulama Alt Komitesi’nin (SBSTA) yürütücülüğünde 5-15 Haziran tarihlerinde Almanya’nın Bonn kentindeki Dünya Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC). yılında gerçekleştirildi.

Toplantılar, yılın en önemli iklim olayı olarak kabul edilen ve 2014-2019 yılları arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde gerçekleştirilecek olan ve yılın en önemli iklim olayı olarak kabul edilen COP28 öncesinde dünyanın iklim krizi karşısında nerede durduğuna dair kapsamlı bir değerlendirme yapma fırsatı sundu. 30 Kasım ve 12 Aralık.

Bilim insanları ve karar mekanizmalarında yer alan devlet yetkililerinin bir araya geldiği zirve kapsamında geçen yılki COP27’de verilen sözler ve belirlenen hedefler gözden geçirildi. Ayrıca, Kyoto Protokolü ve Paris Anlaşması çerçevesindeki hedeflerin ne ölçüde uygulanabileceği bir kez daha irdelendi.

COP28 Başkanı Sultan Al Jaber, konferansta yaptığı konuşmada, iklim değişikliği ile mücadelede Küresel Güney’de yaşayan topluluklar başta olmak üzere “tüm seslerin” duyulması gerektiğini söyledi.

Al Jaber, “En savunmasız toplulukların ihtiyaçlarına odaklanmamız gerekiyor” dedi ve bu toplulukların iklim değişikliğinin verdiği zararı ve finansal ihtiyaçlarını ele almak için dönüşümsel ilerleme kaydetmenin değerini vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi’nin İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini de yürüten Sultan Al Jaber, iklim finansmanının kritik öneme sahip olduğunu belirterek, “Herkes iklim değişikliğinden etkileniyor ama değişime en az neden olan grup, savunmasız topluluklar en çok etkilenen grup.” değerlendirmesini yaptı.

İklim değişikliği ile ilgili çabaya toplumun tüm kesimlerini dahil etmek için çalışacaklarını vurgulayan Al Jaber, “Gençler ve yerli halklar da dahil olmak üzere yetersiz temsil edilenlerin aktif katılımını sağlayarak, yeterince temsil edilmeyenleri iklim değişikliği tartışmasına dahil etmeye çalışacağız. .” dedi.

COP28, 30 Kasım’ın ortasından 12 Aralık’a kadar Dubai’de yapılacak.

COP28’de iklim krizi ve küresel ısınma karşısında neler yapılabileceğine dair kapsamlı değerlendirmeler bekleniyor.

haber-suleymanpasa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu